Чому новий альбом O.Torvald «Втома» — найкращий у кар’єрі гурту?

Рокери O.Torvald випустили дев’ятий альбом «Втома», на якому майже немає рок-н-рольного пафосу, притаманного гурту й особливо фронтмену Жені Галичу. Замість зухвалих гітарних «бойовиків» — чудова жанрова еклектика з топовим продакшном. Замість текстів про кохання і юність — сумна рефлексія на сьогоднішні реалії з присмаком надії. 

 

Що каже про альбом шеф-редактор СЛУХ Данило Панімаш:

Минулий альбом Diller Kaifu (2019) був енергійним, бойовим, і став для гурту свого роду воскресінням після низьких оцінок на «Євробаченні-2017» і купи хейту після цього. Почалася повномасштабна війна, Женя Галич мобілізувався, гурт випустив страшний мініальбом «Голосові», що складався з трьох аудіоповідомлень військових з-під Бахмута та однойменної пісні. Були побоювання, що колектив після цього повернеться у свою зону комфорту з сонячними піснями про юність.

На щастя, цього не сталося. Нова реальність вимагає нових осмислень і змін у собі. O.Torvald впоралися з цим викликом. На «Втомі» багато референсів та омажів. Риф із «Хейту на зло» ніби натхненний культовим рифом пісні Van Halen — Ain’t Talking ‘Bout Love. З хукової «Брудні» немов визирають The White Stripes. На «Немає мрій» можна розчути построк і дисонансний гітарний програш у дусі Nine Inch Nails. А фінальна майже метал-опера «Втома» дивує своєю технічністю і надривом Жені Галича.

Усі музиканти ніби відпустили себе, дали волю своїй фантазії, своєму досвіду прослуханої музики, щоб зробити щось абсолютно нове, не втративши при цьому себе.

«Втома» — дуже влучна назва для цього альбому. Він не тільки про втому від рутини нової реальності, але і про втому від старих себе, про нестримне бажання відкривати нові музичні горизонти, синтезувати, експериментувати й виходити за встановлені ринком рамки. 

Як і з Diller Kaifu, O.Torvald знову доводять свою здатність віднаходити друге дихання там, де, здавалося б, його вже не має бути. І стрибають на дві голови вище встановленої раніше планки — цьому можна тільки порадіти.

 

За матеріалами видання "Слух". 
https://slukh.media/